My Cart

Close

The Best of Big Sur

 

Ventanas

Det är med värme man ser tillbaka på barndomens campande. Tält, liggunderlag, termosar och grillkorv på pinne. Det betyder ändå inte att man i vuxen ålder vill göra om det. Som tur är finns ”glamping” och den absolut glammigaste campingen i Big Sur hittar man på Ventana. Tält med uppvärmda sängar och täcken, frukost serverad på terrassen på morgonen. Samtidigt som man ändå sover mitt i Big Surs fantastiskt vackra Redwoodskog.

 48123 Highway 1, Big Sur, CA, 93920

https://www.ventanabigsur.com/

Deetjens Big Sur Inn

 

Ett av Big Surs äldsta hotell är också ett av de charmigaste. Ombonade, enkla stugor i skogen där öppna spisar knastrar och värmer medan vinden visslar mellan väggplankornas glipor. Restaurangen är ett måste även om man inte bor där. Det är en av de mysigaste vi någonsin besökt.

 48865 Highway 1, CA, 93920

https://www.deetjens.com/

The Bakery in Big Sur

Gott för både frukost, lunch och middag. Underbara hemgjorda bakverk och stadiga mål mat som allt görs i den vedeldade ugnen. Stanna till för ett mål mat eller köp med kaffe och smörgås för dagens hajk!

47540 Highway 1, Big Sur, CA, 93920

https://www.bigsurbakery.com/

Pfiffer Beach

Tre kilometer slingrig väg från Highway 1 (precis i närheten av The Bakery) ligger Pfiffer Beach. Den vackra stranden är en perfekt utflykt och även om vattnet är kallt är det många som packar picknick och tillbringar eftermiddagen i solen. Det är också perfekt för en vacker strandpromenad och ett av Big Surs bästa ställen att avnjuta solnedgången på.

9100 Sycamore Canyon Road, Big Sur, CA, 93920

https://www.californiabeaches.com/beach/pfeiffer-beach/

Henry Miller Library

Det lilla biblioteket (som fått sitt namn efter författaren som bodde här på 40-talet) erbjuder fina böcker och rolig Big Sur-kuriosa som är värd att kolla in. Men framförallt, om man har tur och lyckas pricka in rätt dag, så anordnar biblioteket intima konserter i sin lilla trädgård. Neil Young har spelat här, First Aid Kit, Father John Misty, Arcade Fire. Det händer inte ofta, men när det händer så händer det! (Värt att nämna är att det startades och drivs av en svensk vid namn Magnus.)

https://henrymiller.org/

48603 Highway 1, Big Sur, CA, 93920