My Cart

Close

Q&A With Jennie Hammar

 Hur kom Moreno California till?

Jag älskar inredning och i Los Angeles, eller Kalifornien i stort, finns mycket att inspireras av. Det moderna blandat med det klassiska. Inget hem är det andra likt. Jag blir lycklig av att promenera runt i mitt kvarter och insupa detta lapptäcke av arkitektur. Jag har alltid drömt om att arbeta med inredning, att få ta fram de där nyckelprodukterna som jag själv älskar, men på mitt eget vis. 

Vad betyder doft för dig?

Stämning, känslor, minnen och platser. Doft är ett av våra viktigaste sinnen! När vi kom hem efter vår semester i somras hade huset stått tomt och min kille sa: ”Det luktar inte hemma.” Ett hus som står tomt utan liv, energi och värme luktar inte samma. Plus att i vårt hus brinner alltid ett doftljus!

Vilken är din favoritplats i Kalifornien?

Jag har många! Highway 1 som löper utmed kusten är en favoritsträcka med många fantastiska ställen längs vägen: Santa Barbara, Big Sur, Monterey, Point Reyes. Och österut, inåt landet, ligger ställen som Palm Springs, Joshua Tree, Yosemite. Men jag älskar också Los Angeles där vi bor. En smältdegel av olika kulturer, mat och människor.

Dina tre bästa inredningstips?

Doftljus! Att tända levande ljus – och doftljus – på kvällen är ett måste för att få till rätt stämning hemma.

Kuddar, konst och filtar. Det är detaljerna som gör skillnaden. Man måste inte köpa en ny soffa för att ändra ett rum.

Färska blommor. Att ha en bukett snittblommor hemma ger ett lyft.

Hur är det att driva eget företag som kvinna och tvåbarnsmamma? 

Det är mycket mer jobb än man kan tro att driva eget. Allt från produktutveckling till logistik och allt däremellan. Jag är ändå ganska bra på att lägga jobbet åt sidan när klockan slår 17 och bara ägna mig åt familjen, laga middag och äta tillsammans. Det är dagens höjdpunkt. Men ofta sitter jag uppe och jobbar på kvällarna efter att barnen somnat.

Doftljus eller handtvål? 

Båda! Jag har alltid lagt ner mycket energi på att hitta rätt. Doft, utseende och kvalitet är viktiga faktorer för båda och Moreno California checkar alla boxar. En tvål står alltid framme och det är klart att den måste vara snygg utöver att dofta gott. Men det måste finnas en miljömedvetenhet också. Våra tvålar är gjorda på naturliga råmaterial och flaskorna av 100 procent återvunnen plast. Våra ljus är gjorda av vegetabiliskt vax. Det är viktigt för mig.

Vad gör du för att vara snäll mot dig själv?

Jag tar ett bad och läser en bok. Stänger dörren, lägger en ansiktsmask och unnar mig 30 minuters lugn och ro. Det gör jag så ofta jag kan. Vilket är typ aldrig när man har en treåring hemma.

Vem är din stilförebild?

Diane Keaton. Hon har flera hus runt om Los Angeles som hon renoverat och gjort helt magnifika. Rustika och samtidigt varma och inbjudande. Jag gillar ju hennes stil och personlighet överlag, hon är en bra kvinnlig förebild i stort. Jag hade turen att få sitta ner och intervjua henne över frukost en gång. Jag föll pladask!

Varför affischer?

Det är också ett enkelt sätt att lyfta ett rum. Medan vi är bra på att köpa nya filtar är vi sämre på att sätta upp saker på väggarna. Bilder är också ett bra sätt att uttrycka oss, visa vår personlighet.