My Cart

Close

The Locals Guide To Joshua Tree

Joshua Tree är kargt, öde, tyst, vackert. Så långt ifrån granskog och blåbärsris man kan komma. Hit åker folk för att vandra runt i nationalparken, beundra Joshua-träd, campa, vintageshoppa och meditera. En kvart från parken ligger också Pioneertown som byggdes som en filmkuliss för vilda västern-rullar en gång i tiden. Idén var att folk också skulle kunna bo där, men det enda som finns kvar idag är ett par krimskramsbutiker och kultbaren ”Pappy & Harriet’s” – som är väl värt ett besök.

 

The Lautner Compound

20 minuter från Joshua Tree ligger The Lautner Compound, en blandning mellan boutique-hotell och airb’n’b, signerat den store arkitekten John Lautner. Room service och minibar får man lösa på egen hand, men rummen är inredda till perfektion.  

 https://www.thelautner.com/

 

Pioneertown Motel

 Vill man lajva vilda västern, ja, då är det här man ska bo. Enkla trähus med filtar, kuddar och möbler med vackra etniska mönster och verandor med gungstolar där man kan sitta och titta på ökenbuskar som rullar förbi.

 https://pioneertown-motel.com/

Joshua Tree park

Öken blandat med klippor och Joshua-träd. Månlandskapet är bland det vackraste och mest exotiska man sett. Ta med vatten! Och undvik de varmaste timmarna på dagen.

https://www.nps.gov/jotr/index.htm

Sound bath

”Integration” är en träkupol designad av ufologen George Van Tassel i slutet på 50-talet. Tack vare byggnadens akustik har många musiker lockats dit under åren – men numer huserar den mest ”sound baths”. Är det nånstans man ska prova så är det här!

https://www.integratron.com/sound-bath/

Pappy & Harriet’s

En klassisk bar som funnits i många år. Det är vad amerikanerna kallar för en ”honky tonk”, en bar med främst countrymusik (men till och med Paul McCartney har stått på scenen här) som ofta blir högljudd och glad. Man åker inte till Joshua Tree utan att stanna till här!

http://www.pappyandharriets.com/